Mardid tulevad ja toimub ka mardipulm!

Uskumatu, aga tõsi ‒ mardipäevani on jäänud vaid veidi rohkem kui nädal. Kas olete valmis? :)

Sõitsime eelmisel neljapäeval mööda Läänemaad, jagasime Coopi kauplustesse üle-eestilise mardisandijooksmise plakateid ning hüppasime ka paarist koolist, ühest raamatukogust ja Sutlepa Vabaajakeskuses toimunud mardimaskide meisterdamise töötoast läbi, et sõna veelgi rohkem leviks. Täname väga Danguole Tambergi, kes meie maskidele elu sisse aitas ja vabaajakeskuses suurepärast tööd teeb!


Meile on juba saabunud teateid mitmetest koolidest, lasteaedadest ja mujalt, kus mardipäeva sel aastal tavalisest veelgi suuremalt korraldatakse. Suur-suur tänu kõigile, kes oma koolis, lasteaias, noortekeskuses, vabaajakeskuses asja eest veavad! Proovime toimuvat-toimunut siin lähinädalate jooksul ka kajastada.

Lõpuks said valmis ja koolitusel osalejatele ning teistele huvitatud Läänemaa koolidele laiali saadetud ka koolitusel salvestatud õppevideod. Loodame, et nende abil saavad õpetajad-õpilased jt sanditamiseks vajalikku veelgi paremini omandada ja lähevad mardipäevale õhinaga vastu.

29. septembri koolitusel Läänemaa haridustöötajatele jäi kõlama mõte, et 9. novembril võiks kuskil pärast eraldi mardisandiks jooksmist ka kokku tulla. Mõeldud ja saab tehtud: suurem kogunemine on 9. novembri õhtul Risti Põhikoolis, kus algusega kl 19 toimub mardipulm! Esinevad Risti Rahvamuusikud, Kail ja Enrik Visla, laulumänge veab eest ansambel Laulvad Lagled. Õpitakse ka vanemaid seltskonnatantse. Kaugelt Pihkvast saabub külla folkloorigrupp Ugrada. Kõik mardid siit- ja sealtpoolt Läänemaalt on oodatud! Facebookis saab end osalejaks märkida siin: https://www.facebook.com/events/521900824945353/.

Lõbusat valmistumist, laulude-tantsude-mõistatuste-mängude õppimist!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Pärimuse korjamine ‒ mardipäev Sinu kodukandis

Osale kogumiskonkursil „Märka marti!“